Elmadere mevki Gebze Dilovası Köseler köyüne bağlı olup 220 dönüm arazi üzerine yapılandırıldı.. Köyde Kirazlı Değirmen ve Restoranı, Şelalesi, Taş mektebi, Amfiteatr, bungalov evleri, ahır, ağıl ve kümeslerden oluşan bir köy tasarlandı..

Elmadere Drama ve Psikoloji Köyü ile ilgili olarak açıklama yapan Figan Yılmaz şunları söyledi:

Bir kızılderili atasözü der ki: “ Yeryüzü bize atalarımızdan miras kalmadı, çocuklarımızdan ödünç aldık.” Doğa bize çocuklarımızın emaneti. Doğanın gerçek sahipleri onlar. Şehir hayatının dört duvar arasına sıkıştırdığı çocukları oradan alıp, ait olduğu yerle buluşturma isteği ile yola çıktık.

Doğaya sıfır, temamız doğayı değiştirmek yerine ona uyumlanarak yaşamak felsefesi ile oluşturulmuş bir idealin ürünüdür.

Doğaya uyumlu, doğadan alıp doğaya sunmayı bilen, üretmeyi tüketmekten çok tercih edebilen bireyleri hedeflemek; tarım alanından ve hayvan yetiştirmeden elde edilen doğal ve katkısız ürünleri üretmek ve tüketmek üzerine kurulu bir mekan tasarladık.

Çocukların ve ergenlerin yaşadığı çevreyi, dünyayı algılayabilip, anlayabilmeleri, kendilerini tanıma ve başkalarıyla iletişime geçip, çeşitli etkileşimleri yaşamları için onlara olanaklar hazırlayıp, ortam sunmaktır.

Okul dışı eğitim programları içinde eğlence, macera, işbirliği, arkadaşlık, liderlik ve ait olma unsurlarını barındırmasına özen gösterdik.

Ağırlıklı olarak eğitimde drama yöntemini kullanarak;

Bireylerin deneyimini eğlence haline getirerek katılımcıların mutluluğunu sağlamak,

Oyun oynarken, çalışırken ve başkalarıyla plan yaparken işbirliğinin önemini öğretmek,

Başkan Sami Er, “Vatandaşlarımızın istek ve taleplerini en hızlı şekilde karşılıyoruz" Başkan Sami Er, “Vatandaşlarımızın istek ve taleplerini en hızlı şekilde karşılıyoruz"

Doğayı tanımlarını, ondan ilham almalarını sağlamak,

Gençlerin yaşadıkları dört duvar dışına çıkarıp güvenli deneyimler yaşatmak,

Yeni yetenekler ve beceriler kazandırarak özgüven aşılamak,

Demokratik bir grup ortamı sağlayarak iyi bir vatandaş olmayı öğretmek,

Bireylerin kendilerini ifade etmeleri için uygun ortamlar oluşturmak.

Gençlere doğa sevgisini ve çevre bilincini aşılamak amaçlı etkinlikleri düzenlemek, uygulamak üzere programlar geliştirmektir.

Psikolojinin, Psikolojik Danışmanın(PDR), Eğitimde dramanın alanına girebilecek her türlü temayı uygulamak amaçlı projeler üretmek ve hayata geçirmek hedeflenmiştir.

Örneğin; İnternet alışkanlığı olan bireyler için alternatif doğal yaşam merkezi olarak uygulanacak temaların başında yer almaktadır.

Sanal yaşamdan doğal yaşama, dijital oyundan geleneksel oyunlara

İzleyici bireyden, katılımcı bireylere, takipçi olmaktan arkadaş olmaya aday değişim ve dönüşümü hedeflemekteyiz.

Kendisi de Psikolojik Danışman, Aile Terapistti ve Drama Eğitmeni Figan Yılmaz’ın köyü; doğal yaşama uygun olarak inşa ediliyor. Drama ve Psikoloji (PDR) köyü gerek yerel gerekse ulusal ve uluslararası STK, Çağdaş Drama Derneği, Üniversiteler, Devlet okulları, Özel okullar vb. daha bir çok kuruluşlarla bilimsel projelere ev sahipliği yapmaya aday.

Editör: Yüksel Ercan