Milletvekili Ergun, milletvekili istifalarının siyaset dünyasında yaygın bir olgu olduğuna değinerek, farklı partilerde çeşitli kademelerde siyasetçilerin partilerinden ayrıldıklarını hatırlattı. Ergun, bu ayrılıkların sebeplerine ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:

“Bildiğiniz gibi, farklı partilerde çeşitli kademelerde bazı siyasetçilerin partileri ile yollarını ayırdığına şahit olduk, oluyoruz. Siyasetçiler partileriyle yollarını çeşitli sebeplerle ayrılabilmektedir. Bu sebepler arasında; kişisel ikbal beklentileri, çıkar hesapları, ideolojik-siyasi uyumsuzluklar sayılabilir. Partilere yönelik dışarıdan yapılan müdahaleler de bu istifalarda rol oynayabilir. Dolayısıyla, bu istifaların hepsini tek bir sebebe bağlamak doğru değildir.”

“İstifalar partilere zarar veriyor”

Kamuoyunda istifaların partilere zarar verdiği yönünde bir kanaat bulunduğunu söyleyen Ergun, “Bu varsayım da doğru değildir. Zira geçmişte mevcut iktidar partisi de olmak üzere, farklı partilerde çok sayıda istifa yaşandığına şahit olduk. Geçmişte yaşanan bu istifaların partilere çok fazla zarar verdiğini söyleyebilmek mümkün değildir. Partilere asıl zarar veren şey; temsil ettiği seçmenlerin beklentilerine, değerlerine ve siyasi pozisyonlarına ters bir yola girmeleridir. Partiler, kuruluş amaçlarından sapmamışlarsa ve amaca uygun politika üretiyorlarsa seçmen kaybetmezler” ifadelerini kullandı.

Ağıralioğlu'ndan Özdağ'a destek Ağıralioğlu'ndan Özdağ'a destek

“Radikal değişikliklere dikkat edilmeli”

Ergun, partilerdeki siyasi pozisyonlarda ve siyaset yapma biçimlerinde meydana gelen radikal değişimlerin asıl sorun kaynağı olduğunu ifade ederek, “Dolayısıyla bu konuda dikkat edilmesi nokta, partilerinin siyasi pozisyonlarında ve siyaset yapma biçimlerinde meydana gelen radikal değişiklikler olmalıdır. Ayrıca seçmen milletvekilini partisiyle birlikte seçmektedir. Bu yüzden partisi kuruluş amacından ayrılmadığı halde istifa eden milletvekili, milletvekilliğinden de istifa etmelidir” dedi.

Editör: Yüksel Ercan