Kanko, muhalefetin önerilerinin sistematik olarak reddedildiğini vurgulayarak, "Komisyon çalışmaları sırasında muhalefetle iktidarın uzlaşabileceği bir ortam olduğunu gördük, ama ne oldu biliyor musunuz? Koca bir madde üzerinde sadece iki kelimede değişiklik yaptırabildik. 'Üniversite hastaneleri' ifadesi bizim ısrarlarımızla eklendi, ancak diğer önerilerimize kulak tıkanıyor. Burada bir makine olsa ve sürekli 'Katılmıyoruz efendim' dese, süreç aynı şekilde
işlerdi," dedi.
"Aile Hekimlerine Yönelik Baskılar Kabul Edilemez"
Sağlık çalışanlarının yaşadığı sıkıntılara dikkat çeken Kanko, özellikle aile hekimlerinin karşı karşıya kaldığı adaletsizlikleri vurguladı. "Aile hekimleri şu anda reçete yazmaktan hasta sevkine kadar her konuda baskı altındalar. Hekimler, hasta popülasyonundaki başvuru sayısına göre ceza alabiliyor. Sağlık hizmetine erişimin sınırsız olduğu bir sistemde bu tarz kriterler absürt ve sağlıkçılar için büyük bir baskı unsuru," ifadelerini kullandı.
GETAT (Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp) uygulamalarının dayatılmasını da eleştiren Kanko, "Aile hekimlerine 'Hacamat yap' gibi talepler yöneltiliyor. Bu işlemin endikasyonunu kim belirleyecek? Hekimlerin itibarını zedeleyen bu düzenlemeleri kabul etmemiz mümkün değil," dedi.
Çözüm İçin Samimiyet Şart"
Kanko, AKP hükümetinin sağlık ve çevre politikalarında samimi adımlar atmaktan uzak olduğunu ifade ederek sözlerini şöyle noktaladı: "Sağlık çalışanlarının ve çevremizin geleceği için bilimsel, adil ve şeffaf bir yaklaşıma ihtiyacımız var. AKP’nin rant odaklı ve halkın çıkarlarını göz ardı eden politikaları artık sona ermeli. CHP olarak, vatandaşlarımızın refahı için mücadeleye devam edeceğiz."