Türkiye’de başta ekonomi olmak üzere pek çok sorun bulunuyor, siyasetçi haklı olarak suni gündemler yaratıp seçmeni o tarafa doğru yönlendirmenin çabası içerisinde olmasına rağmen zaman bizin istem dışı olarak bildiğimiz söylem ve o söylemlere bağlı yapılan eylemler siyasetin iki yüzü olarak değerlendiriliyor.
MHP Genel başkanı Devlet Bahçeli’nin aynı gün içerisinde CHP genel başkanı Özgür Özel ile, arkasından Gelecek Partisi genel başkanı Ahmet Davutoğlu ile en son olarak ta TBMM’de DEM parti eş genel başkanı Tuncay Bakırhan ile olan diyalogları bir anda ülke genelinde siyaseten bir dalgalanmaya vesile oldu.
Bu sütunlarda yine yazmıştık, toplum özellikle Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile birlikte yüzde 50 oy kazanmak uğruna tam olarak ortadan ikiye ayrılmak durumunda kalınca kamplaşma ve ayrışma da artık kaçınılmaz bir hale geldi.
Türk milliyetçiliği fikrini savunan MHP’nin genel başkanı Devlet Bahçeli’nin yukarıda kısmen belirttiğimiz aynı günde içerisinde gerçekleştirdiği 3 eylem toplumun yarısı tarafından “yanlış” olarak değerlendirilirken toplumun diğer yarısı tarafından da “Normalleşme” olarak değerlendirildi.
Devlet Bahçeli biler bilmeyerek isteyerek yada istem dışı Türk siyasetinde yeni bir dönemin başlangıcına imza attı ancak bizim anlatmaya çalıştığımız durum yapılmaya çalışılan yeni Anayasa çalışmaları ile ilgili değil.
Devlet Bahçeli tüm Türkiye’nin gözü önünde ve şahitliğinde CHP genel başkanı Özgür Özel ile, Gelecek Partisi genel başkanı Ahmet Davutoğlu ile en son olarak ta TBMM’de DEM parti eş genel başkanı Tuncay Bakırhan ile olan samimi diyalogundan sonra bir kez daha başta söz konusu üç siyasi partinin genel başkanı başta olmak üzere var olan tüm siyasi partiye artık sert bir üslup ile konuşmayacaktır.
Bu olup bitenler sonrasında biz “bu yapılanlar normalleşmedir” diyenlerin tarafındayız, Yani siyasetçilerin bundan sonra birbirlerine bağırmalarının , hakaret etmelerinin sadece ve sadece siyaseten olduğunu , Liderlerinde seçmen tabanlarını konsolide etmek adına bu tür sert söylemler kullandıklarına bire bir imza atacak durumdayız.
Bu aşamadan sonra seçmen “Biz sizi kavga etmeniz için değil bizim var olan sorunlarımıza çözüm bulmanız için TBMM’ye gönderdik, Yüz yüze geldiğinizde birbirinize karşı nazik-naif ve centilmen olabildiğinize göre siyaseti bırakıp ülke sorunlarının çözümü için kavga etmeyin tartışın, bizim için en doğru kararları alın” diyecektir.
Yaşasın normalleşme.