Hayatın dönüm noktası Sağlıktır.

Değerli Okurlarım;

Bu dünya da en güzel ve önemli olanlardan birisi sağlıktır. Sağlık olmazsa olmazdır hayatımız da

çünkü , sağlıklı değilsek yoruluruz hemen pes ederiz.

Hayatımız boyunca zamanımızı sağlık alanında harcayabiliriz. Sağlıklı olmak için beslenme şekillerimize dikkat etmeliyiz.

Eğer etmezsek sağlık sorunları karşımıza çıkar. Zararlı alışkanlıklardan da uzak durmalıyız.

Bir insan kendisini tanımalıdır. Sağlık alanında çünkü , doktordan önce kendisini iyi bilir insan.

Ona göre zararlı alışkanlıklardan uzak durduğu gibi kendisini dinç hisseder. Spor yapar hayatında mutlu olur.

Ayrıca yaşadığı yer uygun olmalı, yeterli uyku almalı ve iyi hijyen alışkanlıklarına sahip olmalıdır. Peki, iyi bir sağlık için tüm doğru şeyleri yaptığımızdan nasıl emin olabiliriz?

Tüm organizmaların sağlığı çevrelerine bağlıdır. Sosyal çevremiz, bireysel sağlığımız için önemli bir faktördür.

Kamu temizliği bireysel sağlık için önemlidir.

Bu nedenle, çöpleri düzenli olarak topladığımızdan ve temizlediğimizden emin olmalıyız.

Kanalizasyonları temizleme sorumluluğunu üstlenebilecek bir kurumla da irtibat kurmalıyız. Bu olmadan, sağlığınızı ciddi şekilde etkileyebilirsiniz.

Sağlık için gıdaya ihtiyacımız var ve gıda için iş yaparak para kazanmak zorundayız.

Bunun için iş yapma fırsatı mevcut olmalıdır. Bu nedenle, bireysel sağlık için iyi bir ekonomik koşul ve işe ihtiyaç vardır

Gerçekten sağlıklı olabilmek için mutlu olmalıyız.

Birbirimize kötü davranır ve birbirimizden korkarsak, sağlıklı veya mutlu olamayız. Toplumsal eşitlik ve uyum bireysel sağlık için önemlidir.

Sağlığımız sadece dengesiz beslenmeden değil, aynı zamanda hastalıklar, enfeksiyonlar, yoksulluk, büyük aile, aşırı kalabalık evler vb. gibi bağışıklık sistemimiz onu hemen ele almazsa bu tür organizmalar tahribat yaratabilir.

İki tip hastalık vardır:

1-Akut: Bu hastalıklar sadece kısa bir süre sürer. Bunlar insan sağlığı üzerinde uzun süreli kötü bir etkiye neden olmaz. Örneğin, soğuk algınlığı, öksürük, tifo, kolera vb. Akut hastalıklarda, kişi iyileşir ve bir hafta içinde iyileşir.

2-Kronik: Bunlar ömür boyu bile süren uzun hastalıklardır. Örneğin, Tüberküloz, diyabet, artrit, kanser vb.

Bu Hastalıklara sahip olan vatandaşlarımızın,çok büyük bir itina göstermeleri gerekmektedir, Bu hastalarımız kendilerini korursalar inanın çevrelerini de korumuş olurlar.

Biz insanlar her şeyin değerini sonradan anladığımız gibi sağlığımızın değerini de maalesef sağlığımızı kaybettikten sonra anlıyoruz. Bu durum oldukça üzücü ancak hepimiz bu konuya karşı biraz duyarlı olursak hastalıklarımızı çok daha kolay iyileştirebiliriz.

Günümüzün Belası Corona Virüsünden nasıl korunabiliriz?

Maske takılması, ellerin sık sık yıkanması, öksürük ve hapşırık durumunda mendil kullanılması, yabancı yüzeylerle temas sonrası ellerin hiçbir şekilde yüze, burna, ağza ve gözlere temas ettirilmemesi gerekmektedir.

Hasta kişilerden ve kapalı mekanlardan mümkün olduğunca uzak durulması hem bu virüsün hem de diğer solunum yolu virüslerinin bulaşmaması için etkili bir yöntemdir.

EN ETKİLİ  KORUNMA:

RUHUNUN BASKISINA BOYUN EĞME ,EVDE KAL.